Die Zeiten, in denen Kristallisation eine Magie war, sind endgültig vorüber. Der Einfluß von Zusätzen auf das
Kristallisationsverhalten ist inzwischen wissenschaftlich gut untersucht, auch wenn die Informationen darüber weit verstreut sind. Für das vorliegende Nachschlagewerk sind fast alle Veröffentlichungen auf dem Gebiet der Kristallisation ausgewertet worden.

Eine umfassende Einleitung versetzt Newcomer in die Lage, Fragen zur Kristallisation zu beantworten, und die etwa 250
Literaturstellen erleichtern auch dem Fachmann den Zugriff auf weiterführende allgemeine Literatur.

Der Hauptteil des Buches beleuchtet die Effekte von mehr als 200 anorganischen und organischen Zusätzen auf das
Kristallisationsverhalten von mehr als 300 anorganischen und organischen Verbindungen. Die Daten werden in übersichtlichen Tabellen präsentiert und durch über 1600 weiterführende Literaturstellen ergänzt.

Chemiker und Chemieingenieure haben nun endlich ein Buch, das ihnen bei der Lösung ihrer Kristallisationsprobleme weiterhilft.



Autorentext

Jaroslav Nyvlt and Joachim Ulrich are the authors of Admixtures in Crystallization, published by Wiley.

Klappentext
J. Nývlt, J. Ulrich Admixtures in Crystallization This unique book is the most exhaustive and up-to-date treatment of the subject of admixtures in crystallization available today. The introduction, particularly suitable for newcomers but also helpful for more advanced readers, discusses concisely current theory and experience and provides about 250 references for further reading. The main section provides a detailed survey of the effects of over 200 organic and inorganic admixtures on the crystallization of over 300 organic and inorganic substances. The data, which has been gathered together from almost all the available papers, books and journals, are presented in accessible tables alongside the more than 1600 relevant literature references. Chemists and chemical engineers, whether in education, research, or production, are sure to find this book an indispensable reference work.

Zusammenfassung
This unique book is the most exhaustive and up-to-date treatment of the subject of admixtures in crystallization available today.

The introduction, particularly suitable for newcomers but also helpful for more advanced readers, discusses concisely current theory and experience and provides about 250 references for further reading.

The main section provides a detailed survey of the effects of over 200 organic and inorganic admixtures on the crystallization of over 300 organic and inorganic substances. The data, which has been gathered together from almost all the available papers, books and journals, are presented in accessible tables alongside the more than 1600 relevant literature references.

Chemists and chemical engineers, whether in education, research, or production, are sure to find this book an indispensable reference work.

Inhalt
Classification of Admixtures.

Influence of Admixtures on Nucleation.

Influence of Admixtures on Crystal Growth.

Influence of Admixtures on Crystal Shape.

Influence of Solvents.

Distribution of Admixtures.

Notations.

References.

Tables.

References to Tables.

Subject Index.

Titel
Admixtures in Crystallization
EAN
9783527615308
ISBN
978-3-527-61530-8
Format
E-Book (pdf)
Hersteller
Herausgeber
Veröffentlichung
11.07.2008
Digitaler Kopierschutz
Adobe-DRM
Dateigrösse
9.79 MB
Anzahl Seiten
390
Jahr
2008
Untertitel
Englisch